Alla mina tjänster bygger på vetenskapligt väl förankrade teorier och modeller inom.
. Mentalträning och avspänning.
. Kommunikation.
. Självkännedom.
. Handledning - Hälsocoaching.
. Stresshantering.
. Kognitiv metod (KBT)
. Hälsopedagogik.
. Mindfulness.

-------------------------------------------
Några av mina tidigare föreläsningar.
. NTR Trelleborg
. ICA Maxi Bromölla
. Region Skåne
. Friskbyggarna Trelleborg
. ABF Trelleborg
. Trelleborgs Kommun
. ILCO Skåneregionen
. Idala gård
. SDF Fosie Sjukvården
. Lunds Kommun Vård- o   omsogsförval.
. SIEGWERK Scandinavia AB
. SEB Trelleborg
. Trelleborgs AB
. Lillevångskolan.
. Trelleborgshem AB
. Svedala Kommun, Naverlönnskolan.


 

Kortfattat kan man säga att mental träning handlar om att ta kontroll över alla mentala processer som tankar, inre bilder och känslor. 
Ett mål kan vara
personlig utveckling som att sluta röka, få en bättre sömnkvalité, minska din vikt, lära dig att hantera din stress eller att utvecklas inom din idrott. Med mentala träningsmetoder ökar dina möjligheter att snabbt nå dina egna uppsatta mål och nå personlig framgång. Men det kan också gälla för grupper på en arbetsplats. 

De positiva effekterna av
mental träning är bland andra ökad positiv attityd till tillvaron, förbättrade sociala relationer, mer arbets- och livsglädje, bättre förutsättningar att uppnå dina livsmål, förbättrad självkänsla, ökat självförtroende, högre prestations-förmåga samt förbättrad hälsa. Både fysisk och psykisk.

Massa studier och mångårig forskning runt om i världen visar att det du säger till dig själv påverkar ditt beteende. Det i sin tur påverkar ditt humör och din hälsa. Både psykiskt och fysiskt. Ibland kan små ord få stor betydelse som exp. Jag klarar aldrig detta- Jag skall göra mitt bästa, jag prövar och ser. Det här blir jobbigt- Det här blir en kul utmaning. 


Så tänk på vad du säger och berättar för dig själv.
Tips och råd kan du finna i min
blogg, föreläsningar och kurser hittar ni under fliken med samma namn.
 

Ganska självklart i alla sammanhang, för vad är motsatsen? Du blir kanske inte rik, men nöjdare i livet.

Om saker är allt för lätta att klara, är det lätt hänt att tappa fokus. Motgång kan ge ett nytt perspektiv. 

Uthållighet, målmedvetenhet och envishet, avgör hur mycket du vill lyckas med en sak.

Att älska sig själv ses inte alltid så väl i vår kultur, men en förutsättning för att älska någon annan.

Om mig

Stefan Mårtensson född 1963 i Dalköpinge by, Trelleborg. Under många år jobbade jag som avdelningschef och arbetsledare på olika större varuhus. När jag var 20 år gammal debuterade jag som konstnär, som sedan även skulle bli mitt fortfarande verksamma företag.

Under min ungdom tränade jag mycket, det var fotboll och styrketräning näst intill varje dag. Tyvärr fick fotbollen ställas åt sidan redan vid dryga tjugo beroende på studier, jobb och skador. Men jag kunde inte sitta still, under många år sprang jag mellan 5-7 mil i veckan tills en ödenstigen dag i april 1993. En dag som förändrade mitt liv både positivt och negativt. Jag har alltid löptränat själv, utom just denna dag. Under löpträningen drabbades jag av en svår hjärnblödning. Jag föll och sakta med den tilltagande förlamningen kände jag att livet rann ur min kropp. Min kropp var förlamad från halsen och ner till tårna, mitt tal var också borta. Att jag dessutom hade blivet av med mina läs och skrivkunskaper viste jag inte just då, enbart att jag sakta sjunk djupt ner i medvetslösheten.

Efter 1,5 månad och en operation i hjärnan senare, började mitt livs tuffaste resa, att ta mig tillbaka till livet som det varit. Jag kom tillbaka, men 2007 slutade jag mitt jobb som avdelningschef på ett varuhus för att utbilda mig till Stress- o Friskvårdsterapeut och Mentalinspiratör och här är vi nu.  Tillsammans med min konst, lärartjänst på skolor, föreläser jag på företag, föreningar och organisationer som mentalinspiratör. Jag har en del att berätta. Hoppas vi ses.